ivanec

Policija vas poziva na Dan otvorenih vrata - evo što sve možete vidjeti

Objavljeno: 22.05.2023. 17:33

Zadnja izmjena: 22.05.2023. 17:33

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava varaždinska u utorak, 23. svibnja, u vremenu od 11 do 13 sati  u Ivancu, Eugena Kumičića 7, na prostoru ispred Srednje škole Ivanec, organizira Dan otvorenih vrata policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Isto tako, raspisan je i natječaj za upis u III. Razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je raspisan za 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024., a rok prijave je do 1. kolovoza.

Na Danu otvorenih vrata prezentirat će se taktičko-tehnički zbor kroz rodove policije: interventnu, protueksplozijsku, temeljnu, prometnu i graničnu policiju, kriminalističku tehniku i prevenciju. Izložit će se vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Također će se pripremiti poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti kako bi mladi mogli provjeriti razinu svojih motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.

Komentari