blagdanska gužva

Policija za Uskrs najavljuje pojačano djelovanje, osobito u prometu

Objavljeno: 13.04.2017. 10:43

Zadnja izmjena: 13.04.2017. 10:46

Uskrsni blagdani donijet će neminovne gužve na prometnicama, zbog čeka i naša policija najavljuje pojačane aktivnosti, osobito na glavnim prometnicama u našoj županiji.

Najgušći se promet očekuje u petak popodne - ali i tijekom cijelog Uskrsa - na državnoj cesti D-2 GP Dubrava Križovljanska–Šemovec, zatim D-35 Varaždin–Ivanec, te na autocesti A-4 Varaždin–Zagreb. Stoga će policija poduzeti niz preventivno-represivnih mjera, osobito prema onima koji ugrožavaju normalno odvijanje prometa ili grubo krše prometne propise, što može rezultirati prometnim nesrećama s najtežim posljedicama.

Uz pojačani cestovni promet očekuje se i povećanje broja putnika u autobusnom, željezničkom i zračnom prometu, pa i mogućnosti izvršenja prekršaja i kaznenih djela na autobusnim i željezničkim kolodvorima. Isto tako zbog uobičajeno pojačane potrošnje i prometa u trgovačkim centrima postoji mogućnost izvršenja kaznenih djela krađa, teških krađa i razbojništava. Iz navedenih razloga policija moli građane na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Komentari