priopćenje iz policije

PU varaždinska tijekom protekla 24 sata zatekla 88 osoba bez Propusnica

Objavljeno: 26.03.2020. 14:38

Zadnja izmjena: 26.03.2020. 14:40

PU Varaždinska poslala je priopćenje svim građanima naše županije, a prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani građani, 

uvažavajući  sve osobne razloge koje spominjete  u brojnim svojim upitima upućenim putem e-pošte Policijske uprave varaždinske, ističemo da se Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donose za cjelokupno pučanstvo, a ne za pojedinačne slučajeve.Uvažite činjenicu da se mjere pooštravaju zbog nepridržavanja propisanih mjera kojima je cilj Vaša zaštita. Cilj mjera i Odluka je smanjenje broja oboljelih, a što se može postići i na način da se smanje migracije građana.

Kako bi svi zajedno uspjeli zaustaviti širenje bolesti, migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, u smislu da se obavlja doista samo ono što je vitalno za život.
Napominjemo kako Policijska uprava varaždinska ne izdaje propusnice građanima!

Propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane  i osnovnih potrepština – izdaju lokalni (gradski i općinski) Stožeri civilne zaštite, čija su sjedišta u općinama i gradovima naše Županije. Građanima koji trebaju hitnu medicinsku skrb – propusnice izdaju izabrani liječnici obiteljske medicine. Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće  – propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi (tvrtki ili ustanovi). 

Napominjemo kako je Policijska uprava varaždinska tijekom protekla 24 sata u nadzoru na policijskim punktovima, zatekla 88 osoba bez Propusnica

Komentari