Cestogradnja

Poljak: Potvrđeno da će brza cesta prolaziti kroz Bednju (Trakošćan)

Objavljeno: 26.07.2023. 19:52

Zadnja izmjena: 26.07.2023. 20:23

Trasa posljednje dionice brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina, kao što je bilo najavljeno početkom svibnja, prolazit će kroz tu općinu, što je dobilo i službenu potvrđeno na zadnjem sastanku u Hrvatskim cestama, priopćeno je danas iz Općine Bednja.

Naime, potvrđeno je da će spomenuta trasa od Lepoglave nadalje prolaziti kroz Općinu Bednja, zatim kroz općine Jesenje i Đurmanec te naposljetku do Krapine.

- Ovo je velika stvar za našu Općinu jer prolazak brze ceste ne znači samo bolju povezanost i s Varaždinom i s Krapinom te sigurnije putovanje, već stvara nove uvjete daljnjeg gospodarskog razvoja naše općine - naglasio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Zahvalio je i Hrvatskim cestama što su uvažile argumente i donijele odluku da trasa prolazi kroz Općinu Bednja. - Hvala Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću, Hrvatskim cestama, županu Anđelku Stričaku i svima koji su sudjelovali u definiranju trase brze ceste koja je od nemjerljive važnosti za našu općinu - poručio je Poljak te još jednom istaknuo zasluge župana Stričaka koji se, od kada je došao na mjesto čelnog čovjeka Varaždinske županije, zalagao da trasa brze ceste prolazi kroz Općinu Bednja.

Poljak je mišljenja da će realizacija tog projekta, u godinama koje dolaze, biti važan čimbenik u zadržavanju ljudi, prije svega mladih, na području Općine.

Komentari