dva velika projekta

eTV - 'Ključ za razvoj turizma su žičara i autokamp u Trakošćanu, završit ćemo ih do...'

U planu je raspisivanje natječaja za izradu i studije i glavnog projekta za izgradnju Žičare od Trakošćana do Ravne gore...
Objavljeno: 26.05.2024. 08:12

Zadnja izmjena: 26.05.2024. 08:12

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Općine Bednja, načelnik Damir Poljak naglasak je stavio na turizam i dva velika projekta – žičara od Trakošćana do Ravne Gore i auto kamp u Trakošćanu. Prema riječima načelnika, ova dva projekta ključ su za razvijanje turističkog potencijala, a u intervju za eTV otkrio je u kojoj su fazi.

Poljak naglašava kako je na sjednici Općinskog vijeća donesena prostorni plan koji će omogućiti oba projekta.

- U prostornom planu imamo definiranu i rutu za autokamp, imamo i idejne projekte i vjerujem da ćemo u narednim razdoblju i prema nacionalnim projektima i prema mogućnostima prijava projekata moći krenuti sa izgradnjom autokampa. Izdavanje građevinske dozvole je u završnoj fazi. U planu je i raspisivanje natječaja za izradu i studije i glavnog projekta za izgradnju Žičare od Trakošćana do Ravne gore što bi doprinijelo izuzetno velikom razvoju turizma u samoj Općini – istaknuo je načelnik dodavši kako je u planu završiti ove investicije do 2027. godine.

 

Komentari