predstavljene nove mogućnosti

Poljoprivredna zadruga ''Ludbreški kraj'' predstavila se poljoprivrednicima iz Sračinca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.12.2018. 08:51

Zadnja izmjena: 14.12.2018. 08:51

Jučer se poljoprivrednicima s područja općine Sračinec predstavila Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj. Uz predstavljanje rada zadruge, predstavljene su mogućnosti i prednosti ulaska u zadrugu te način suradnje sa zadrugom.

Organizatorica radionice Miljenka Križnjak rekla je kako je zadruga može pomoći u lakšem plasmanu poljoprivrednih proizvoda, a predstavljene su i neke druge mogućnosti. -Ono što nas veseli je to da smo danas na ovaj način nakon dužeg vremena okupili poljoprivrednike s područja općine Sračinec te smo u jednom ležernom druženju nakon predavanja razmijenili iskustva, čuli razna razmišljanja te se dotakli onih dobrih stvari, a najviše problema u poljoprivrednoj proizvodnji. Jedan od njih je nedostatak radne snage, što proizvođače s našeg područja tjera da se okreću ratarskim kulturama i strojno obradi tla. - rekla je organizatorica.

Prisutnima se obratio i načelnik Božidar Novoselec te je između ostalog istaknuo kako je Općina Sračinec otvorena za suradnju i da poljoprivrednici uvijek mogu računati na potporu za nove projekte koji vode ka cilju razvoja i poboljšanja poljoprivredne proizvodnje u općini Sračinec, a koja je jedan od važnijih temelja svake zajednice.

Komentari