rade punom parom

Zadruga Ludbreški kraj potpisala ugovor s Podravkom i susrela se s ministrom Tolušićem

Objavljeno: 06.03.2017. 18:28

Zadnja izmjena: 06.03.2017. 18:31

Ovih je dana Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj potpisala ugovor o otkupu povrća s Podravkom, pa su tako zadrugari krenuli u novu sezonu uz siguran otkup i zajamčenu cijenu.

Sama zadruga je za svoje članove organizirala besplatni repro materijal, sjeme, navodnjavanje, folije, prijevoz i jedinstveni otkup te stručni nadzor i savjetovanje. Planirani prinosi za otkup ove sezone bili bi oko 50 tona crvene paprike za ajvar i 30 tona krastavaca za kiseljenje. Zadruga danas broji 36 novih zadrugara s područja Ludbrega i ima tendenciju širenja čak i na susjedne županije.

Predsjednik zadruge Saša Lenček i upravitelj Marijan Makar prošloga su vikenda imali i kratki sastanak u Virovitici s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. Uza sve ove aktivnosti zadruga i dalje nastavlja s predavanjima svakoga tjedna u Hrastovskom, na adresi Kalnička 3 te pozivaju sve zainteresirane zadrugare i one koji to tek žele postati - tema je zaštita, prihrana, sadnja i proizvodnja povrtlarskih i voćarskih kultura pogodnih za naš kraj. 

 

Komentari