grad ludbreg

Poljoprivrednici iz Ludbrega od sada za savjete mogu pitati - umjetnu inteligenciju

Ovaj digitalni agronomski savjetnik ima cilj očuvati lokalnu poljoprivrednu proizvodnju, pomoći poljoprivrednicima u pristupu znanju, savjetima i bitnim informacijama za unapređenje njihove proizvodnje i postizanja lokalne održivosti...
Objavljeno: 16.04.2024. 09:08

Zadnja izmjena: 16.04.2024. 09:18

Poljoprivrednici ludbreške regije jučer su imali priliku upoznati se s Gradskim savjetnikom - inovativnom AI komunikacijskom platformom.

Ovaj digitalni agronomski savjetnik ima cilj očuvati lokalnu poljoprivrednu proizvodnju, pomoći poljoprivrednicima u pristupu znanju, savjetima i bitnim informacijama za unapređenje njihove proizvodnje i postizanja lokalne održivosti. Platformu je razvila agrotehnološka tvrtka AGRIVI, a funkcionira preko Whatsappa.

- Očuvanje održivosti poljoprivredne proizvodnje izuzetno nam je važno. Ovom platformom idemo ukorak s vremenom i podrška smo u procesu digitalne transformacije. Osnovna uloga ove inovativne platforme je u pružanju podrške poljoprivrednicima, i to u vidu znanja i savjeta o širokom spektru agronomskih tema, od općih pitanja o poljoprivredi, do prevencije od štetnika i bolesti, nutritivnim potrebama biljaka i gnojidbi, dozvoljenim sredstvima za zaštitu biljaka ili regenerativnim praksama - rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Gradski savjetnik je komunikacijska platforma s umjetnom inteligencijom u pozadini, koja gradovima omogućuje da poljoprivrednicima donesu jednostavan digitalni alat na WhatsApp platformi koji pruža uvijek dostupan pristup informacijama, znanju i savjetima kako o općenitim agronomskim temama bitnim za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, tako i o važnim gradskim temama za poljoprivrednike poput natječaja, potpora, i ostalim informacijama koje mogu olakšati upravljanje poljoprivrednim gospodarstvima.

Komentari