lijepo druženje

Poljoprivrednici na trošak općine Sračinec posjetili sajam Gudovac

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.04.2019. 13:26

Zadnja izmjena: 02.04.2019. 13:26

Bogata sajamska ponuda i lijepo vrijeme privukli su brojne posjetitelje u Bjelovar na jednu od najvećih sajamskih manifestacija poljoprivrednog karaktera, na 22. Proljetni međunarodni Bjelovarski sajam, sajam Gudovac.

Bila je to prilika za razmjenu iskustva, za stjecanje novih saznanja i priprema za predstojeću sezonu, s obzirom da sajam nudi mogućnost za susrete i razgovore s mnogobrojnim izlagačima poljoprivredne mehanizacije, bilja, sjemenskog asortimana, zaštitnih sredstava, gnojidbe i mnogih drugih tematskih izlaganja interesantnih sektoru poljoprivrede. Osim što su bili u prilici razgledati modernu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivrednici su uživali u ponudi proizvoda brojnih hrvatskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Boravak na sajmu bila je prilika za mnoge sasvim slučajne susrete pa tako i za susret načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca sa zamjenikom župana Bjelovarsko Bilogorske županije Nevenom Alićem, što je rezultiralo dogovorom o međusobno suradnji između Bjelovarsko Bilogorske županije i Općine Sračinec na opće zadovoljstvo, a posebice na zadovoljstvo poljoprivrednika s područja Općine.

- Ovo je bio prvi zajednički posjet poljoprivrednika u organizaciji Općine Sračinec, a kako je dogovoreno, proizvodi s naših gospodarstava mogli bi se ponuditi već ove jeseni na jesenskom izdanju sajma u Gudovcu. - poručuju proljoprivrednici općine Sračinec.

Trošak prijevoza i ulaznica u potpunosti je financirala Općina Sračinec. Izuzev navedenog, ovih je dana, a kako bi im se barem na neki način olakšala proljetna sjetva, na račune poljoprivrednika sjela potpora od strane Općine Sračinec. Isplaćeno je 150 kn po hektaru, prema površinama upisanim u upisnike pojedinih gospodarstva. U tijeku je i izrada oznaka, što prema novom zakonu svako gospodarstvo mora imati, a njih će u potpunosti financirati Općina Sračinec.

Komentari