Položen kamen temeljac za izgradnju pakirno-skladišnog distributivnog centra u N. Vesi

Objavljeno: 20.03.2013. 18:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVz

U Novoj Vesi Petrijanečkoj, na prostoru tzv. barutane, u nazočnosti brojnih okupljenih danas je položen kamen temeljac za izgradnju pakirno-skladišnog centra poljoprivrednih proizvoda Poljoprivredne zadruge "Varaždinsko povrće". 

Radovi vrijedni 2,5 milijuna kuna trebali bi, prema riječima upraviteljice mr.sc. Natalije Weiser, završiti 1. srpnja. 

- Poljoprivredna zadruga "Varaždinsko povrće" osnovana je 2005. godine i trenutno broji 16 zadrugara i velik broj kooperanata. Godišnje se kroz zadrugu plasira šest tisuća tona povrća i nadamo se da će se ta brojka još i više povećati uz ovakav novi centar budući da će ovime uvelike biti olakšan rad zadrugara - izjavila je Weiser. 

Osim što će centar u Novoj Vesi Petrijanečkoj biti središnje mjesto za skladištenje, preradu i pakiranje poljoprivrednih proizvoda, iz njega će se roba distribuirati dalje do kupaca. 

- Vidjet ćemo kako će se razvijati ovaj projekt, ali smatramo da će budući centar razvijati ne samo našu zadrugu, nego i sve ostale poljoprivredne proizvođače. Mi smo ovdje da okupljamo proizvođače i da im olakšamo posao. Njihova će zadaća biti proizvodnja povrća, dok će zadruga za njih raditi sve ostalo - poručila je upraviteljica zadruge "Varaždinsko povrće" te najavila daljnje kandidiranje zadruge na fondove EU. 

Župan Predrag Štromar najavio je pak da će zadruga "Varaždinsko povrće" od županijske vlasti dobiti 200 tisuća kuna za pakirnicu te strojeve koji će im pomoći u radu. 

Inače, radove na izgradnji centra financira sama zadruga iz dijela vlastitih sredstava, dok je preostalih 1,5 milijuna kreditirano uz pomoć Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Dodajmo na kraju također i to da je prostor, na kojem će se nalaziti distributivni centar, u vlasništvu države, ali je ona pravo građenja predala Gradu Varaždinu i Općini Vidovec. Oni su ga pak iznajmili zadruzi "Varaždinsko povrće" na 17 godina. 

 

Komentari