održana sjednica

Pomoć Zaklade Vita za 37 djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti

Objavljeno: 21.12.2021. 18:46

Zadnja izmjena: 21.12.2021. 18:54

Novčanu pomoć Zaklade za pomoć djeci Vita dobit će 37 djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti iz Varaždinske županije - odlučili su danas članovi Upravnog odbora Zaklade na prvoj sjednici u novom sazivu.

Time su odobreni svi pristigli zahtjevi, pri čemu će najviše, po 5.000 kuna potpore primiti roditelji djece oboljele od malignih bolesti, a ostali korisnici će kao pomoć za nabavu medicinskih pomagala i lijekova te pohađanje različitih radnih terapija primiti od 1.000 do 2.500 kuna. Nova predsjednica Upravnog odbora Zaklade je Nina Begičević Ređep, a članovi su Kristina Mirčetić Petrin, Spomenka Kiđemet-Piskač, Anita Rep, Jadranka Bahlen, Ivan Čehok, Krešimir Horvat, Dubravka Novak i Dubravka Biberdžić. 

Za novu upraviteljicu Zaklade su izabrali Ljiljanu Levatić-Uskoković. - Vidim želju da svi zajedno radimo za dobrobit djece, što je u današnje vrijeme i više nego potrebno. Osobno ću dati maksimalan doprinos da Zaklada pomogne što većem broju djece u potrebi – rekla je  Levatić-Uskoković.

'Cilj je povećati sredstva'

Predsjednica Upravnog odbora Begičević Ređep napomenula je da je sve više zahtjeva za financijsku pomoć teško oboljeloj djeci. - Naš cilj je da zajedničkim snagama prikupimo što više sredstava za pomoć djeci, putem donacija pravnih i fizičkih osoba, kao i povećanjem iznosa iz županijskog proračuna. Uz to ćemo organizirati i različite humanitarne aktivnosti kako bismo povećali ukupni raspoloživi iznos Zaklade, te ćemo na taj način omogućiti veće potpore djeci, prvenstveno onoj oboljeloj od najtežih, malignih bolesti. Pozivamo sve tvrtke i pojedince, koji to žele, da se svojom novčanom donacijom uključe u rad Zaklade Vita – pozvala je.

Djeluje od 2010. godine

Uspješan rad poželjela je zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je podsjetila da je Varaždinska županija još 2010. osnovala Zakladu Vita. - Pružiti pomoć roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti bila je i ostala glavna zadaća Zaklade Vita, a uvjerena sam da će svi članovi Upravnog odbora svojim angažmanom doprinijeti da kontinuirano ispunjava svoju svrhu. Nažalost, potreba je sve više, a vjerujem da ćemo svi zajedno, uz sredstva koja osigurava Županija, prikupiti dodatna sredstva kako bi se i ubuduće mogli odobriti svi zahtjevi korisnika. Želim vam uspješan rad tijekom kojeg ćete u svakom trenutku imati punu podršku Varaždinske županije – rekla je Zagorec.

Komentari