dodjela sredstava

Djeci s teškoćama u razvoju Varaždinska županija osigurala pomoćnike u sljedeće četiri godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.09.2017. 19:41

Zadnja izmjena: 01.09.2017. 19:42

U Zagrebu je danas u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja održana svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama“.

Riječ o sredstvima koja su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, a među 50 odabranih za financiranje je i projekt „Ja mogu“, kojeg je Varaždinska županija prijavila zajedno s AZRA-om. Na svečanosti, na kojoj su bili ministrica Blaženka Divjak te predstavnici županija i općina iz svih dijelova Hrvatske, bio je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Varaždinskoj županiji je za projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi „Ja mogu“, dodijeljeno 9,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 10,6 milijuna kuna, a ostatak će osigurati Županija iz proračuna. Iznimno je važno što ćemo ovim projektom djeci s teškoćama u razvoju osigurati pomoćnike u nastavi na razdoblje od četiri godine – istaknuo je Tomislav Paljak.

U sljedeće četiri godine će ukupno 73 učenika s teškoćama imati 53 pomoćnika, od čega jedan stručno-komunikacijski posrednik. Riječ je o učenicima iz 24 škole, iz 19 osnovnih i pet srednjih škola.

- Nakon što je potpisan ugovor, pomoćnici će početi raditi s djecom s početkom nove školske godine. U srijedu, 6. rujna, bit će svečano obilježen početak provedbe projekta, a ujedno će biti održana radionica za ravnatelje, koordinatore i voditelje računovodstva – najavio je Tomislav Paljak.

Komentari