„'Šlag na torti' u obrazovanju“

Pomoćnici u nastavi razmijenili iskustva i razgovarali s predsjednicom Županijske skupštine

Objavljeno: 16.06.2016. 11:49

Zadnja izmjena: 16.06.2016. 11:59

U Županijskoj palači danas, 16. lipnja, sasaali su se pomoćnici u nastavi Varaždinske županije u sklopu projekta „Veliki za male“.

Pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju uključenima u redovne programe obrazovanja pružaju potporu, osiguravajući im uvjete za unaprjeđenje i pomažući im u socijalizaciji i emocionalnom funkcioniranju.

– Tu sam da pozdravim sve ove divne ljude u ime Varaždinskoj županiji. Pomoćnici u nastavnici su 'šlag na torti' svega onoga dobroga što se u obrazovanju u Varaždinskoj županiji događa. – rekla je tom prilikom predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

60 % proračuna za obrazovanje

– Ovo mi je druga školska godina kako radim kao pomoćnik u nastavi, a iskustva su vrlo pozitivna. Djeca su napravila dobar pomak; socijalizirani su i svakodnevno s njima radimo. Imamo podršku roditelja, učitelja i škola. – rekao je Goran Pokos, pomoćnik u nastavi u Osnovnoj školi Ludbreg.

Pomoćnica u nastavi u Osnovnoj školi Donja Voća Elena Bolčević kaže kako nije mogla naći posao u struci profesora, a ovo je, kako kaže, „najbliže njenom zanimanju“: – Zadovoljna sam i stekla sam nova iskustva. Već sam drugu godinu zaredom s istim učenikom i ove godine to bolje funkcionira jer smo se morali međusobno naviknuti.

Podsjetimo, Varaždinska županija za potrebe obrazovanja iz proračuna izdvaja 60 % sredstava, a to se, tvrdi Biberdžić, neće promijeniti.

Komentari