U djeliću sekunde ostali su bez svega. Eksplozivna smjesa zemnog plina i zraka aktivirala se upaljenom sklopkom i snažno eksplodirala u obiteljskoj kući u ulici Vilka Novaka u Varaždinu. Majka dvoje djece s ozljedama opasnim po život prevezena je bolnicu, a ostatak obitelji više nema krova nad glavom.

Tragedija obitelji Medved/Martinčević šokirala je varaždinsku javnost. Ali Varaždinci su još jednom pokazali da imaju veliko srce.

Samo nekoliko sekundi nakon eksplozije najhrabriji susjedi riskirali su život i utrčali u kuću koja se svakog trenutka mogla urušiti. Hrabri susjedi izvukli su Renatu Martinčević (43), koja je zadobila teške opekline po cijelom tijelu, iz ruševne kuće i pružili joj priliku da se u bolnici bori za život.

I ostali susjedi, stanovnici ulice Vilka Novaka, priskočili su u pomoć. Iako su vremena teška, i svaka kuna je itekako važna, susjedi su skupili nešto novca i omogućili obitelji Medved/Martinčević da se barem na kratko snađu.

Kad je pročitao vijest o strašnoj tragediji u medijima javio se i jedan čovjek iz Splita koji je obitelji odlučio pokloniti „šleper“ cigli kad krene obnova kuće.

Pomoć je obećao i Ivan Topolnjak, direktor tvrtke Termoplin koja distribuira zemni plin na području Varaždinske županije, koji je poručio da će Termoplin sigurno sudjelovati u obnovi kuće.

Aktivirao se konačno i Grad Varaždin. Gradonačelnik Goran Habuš uručio je obitelji Medved/Martinčević donaciju u iznosu od 10 tisuća kuna i predao ključeve gradskog stana u Hrašćici površine 80 kvadrata kojeg će ta obitelj moći koristiti besplatno dok ne obnove svoju kuću u ulici Vilka Novaka.

Pomoći možete i Vi, dragi naši čitatelji. Otvoren je žiro račun u Zagrebačkoj banci na koji možete uplatiti svoje donacije obitelji Medved/Martinčević, a pomoći možete i donacijama namještaja, odjeće, obuće, građevinskog materijala...

Obitelj Medved/Martinčević treba Vašu pomoć!

Broj žiro računa u Zagrebačkoj banci:

2360000-3510107730

Broj telefona na koji se možete javiti ako obitelji želite uručiti donaciju:

098 974 3381 (Đurđica Medved)

Komentari

09.03.2012. 14:23h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX