pješačko-planinarski pohod

Pored Cestice održano je tradicionalno hodočašće Majci Božjoj u Križanče

Objavljeno: 21.08.2018. 14:05

Zadnja izmjena: 21.08.2018. 14:21

Na blagdan Velike Gospe, nedaleko od Cestice održan je po jedanaesti puta tradicionalni pješačko-planinarski pohod Majci Božjoj u Križanče, a hodočašću se ove godine odazvalo dvadesetak pješaka - hodočasnika. 

Krenulo se u 8:30 s Trga Ivana Pavla Drugog u Radovcu, a prvi odmor uslijedio je kod crkve Sv. Barbare u Natkrižovljanu. Do procesijskog raspela u Križanču hodočasnici su stigli u 10:30 gdje su se pridružili procesiji koja je u 11 sati stigla do kapele Uznesenja Marijina koju su, na jednoj od najljepših uzvisina među vinogradima 1872. godine podigli Ana i Tomaž Mikl, pa se za ovu crkvu udomaćio naziv Miklinova kapela.

Misu je na platou ispred ulaza u sakristiju, predvodio i održao velečasni Mišel Kovačević. Po tradiciji vatrogasci DVD-a Gradišće za sve zainteresirane hodočasnike i posjetitelje ispred vatrogasnog doma pripremili su tradicionalni “proštenjarski meni“, kotlovina i kobasice, a u kraju okruženom brojnim vinogradima moglo se dobiti i domaćeg vina, sokova i ostalih vrsta pića.

Komentari