simulacija prometne nezgode

Posjetite akciju "Edukacijom do sigurnosti" u Sračincu i isprobajte simulator prevrtanja i "pijane naočale"

Objavljeno: 11.09.2019. 14:40

Zadnja izmjena: 11.09.2019. 14:48

Ove subote, s početkom u 10:00 sati, u Sračincu će se održati vježba simulacije prometne nezgode koju će, u cilju povećanja sigurnosti sudionika u prometu, održati MUP, JVP Grada Varaždina, GDCK Varaždin i DVD Svibovec Podravski.

Vježba se odnosi na spašavanje ozlijeđenih osoba u prometnoj nesreći kojom će se nastojati podići svijest o važnosti sigurnosti u prometu, a posebno edukaciji mladih, budućih vozača. Nakon završetka vježbe najveću pozornost će zasigurno privući simulator prevrtanja kojeg je, u svrhu organizacije dvodijelne aktivnosti 14. rujna, osigurao HAK.

Simulator prevrtanja omogućuje da sjednete za volan i doživite trenutak samog prevrtanja vozila. Pored toga, moguće je osjetiti kako izgleda kada doživite frontalni sudar i pri vrlo maloj brzini od 20 km/h. Ujedno, učenici i mještani Općine Sračinec dobiti će priliku pobliže upoznati rad JVP Varaždin i DVD Svibovec Podravski koji će pozornost privući kako vatrogasnim vozilima, tako i preostalom opremom koju upotrebljavaju. 

Policijski službenici predstaviti će opremu koju najčešće koriste u prometu, a to je uređaj za mjerenje brzine poznatiji kao "radar" i alkotester. Da bi mladima dočarali koliko su smanjene njihove sposobnosti i percepcija kada su pod utjecajem alkohola, mogu se isprobati tzv. "pijane naočale", koje simuliraju stanje pijanstva.

Vježba simulacije prometne nesreće trajat će otprilike do 10:45 nakon čega će se na prostoru ispred Doma kulture u Općini Sračinec predstaviti HAK, MUP, JVP Grada Varaždina, DVD Svibovec Podravski, GDCK Varaždin.

Komentari