povijest grada

Posjetitelji Novog Marofa u nedjelju će se družiti s groficom Lujzom

Objavljeno: 08.06.2016. 18:07

Zadnja izmjena: 08.06.2016. 18:09

Tijekom obilježavanja Dana Grada Novog Marofa, dvojnica grofice Lujze treću će godinu za redom Marofčanima i njihovim gostima  pokazati dio bogate gradske povijesti. Druženje s groficom Lujzom održat će se u nedjelju, 12. lipnja, s početkom u 16 sati u predvorju dvorca Erdődy.

Ove godine volonteri projekta „Grofica Lujza“ uz podršku Turističke zajednice Grada Novog Marofa osmislili su poseban program druženja u kojem će najviše moći uživati oni najmanji jer će grofica Lujza upravo njima pripovijedati priče i dijeliti tradicionalne slastice. Grofica Lujza srdačno će dočekati svoje posjetitelji uz kruščiće od lana, a potom će im ispričati nekoliko zanimljivih događanja iz svog života s Rudolfom grofom Erdődyjem, strastvenim zaljubljenikom u brzu vožnju i automobile.

Posjetitelje će grofica Lujza povesti i u šetnju kroz obližnji perivoj gdje će zajedno potražiti vile osluškujući njihovu čarobnu pjesmu. Nakon druženja s vilama grofica Lujza će se sa svojom pratnjom uputiti u obilazak grada Novog Marofa te proći Zagorskom ulicom i stići do Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ gdje će ispričati priču o ivanjskim običajima novomarofskog kraja te tako najaviti manifestaciju „Vilinsko igrišče“ koja će se održati 23. lipnja uz zvonik u Kamenoj Gorici. Druženje s groficom Lujzom privest će se kraju predstavljanjem i degustacijom torte grofice Lujze.

 

Komentari