tradicionalni izbor

Posjetitelji placa odlučili - Vesna Fajfar iz Sračinca Najkumica 2016.

Objavljeno: 03.12.2016. 15:55

Gradska tržnica u Varaždinu već devetu godinu zaredom provodi natječaj za Najkumicu, pri čemu posjetitelji placa imaju priliku svoj glas pokloniti omiljenoj prodavačici i tako joj osigurati vrijedne nagrade. Glasovati se moglo tijekom studenoga osobno na varaždinskom placu, a danas je uz bogat zabavni program proglašena pobjednica koja je primila zasluženu nagradu.

Primopredaju nagrade uveličali su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar koji su osobno čestitali i predali nagrade najkumicama.

Najkumica 2016. Vesna Fajfar po prvi puta je osvojila ovu titulu.

- Već gotovo 25 godina prodajem povrće na varaždinskom placu, jako mi je drago i puno mi znači ovakvo priznanje. Moj radni dan započinje u zoru, oko 4 ujutro, a na placu sam svakodnevno, i petke i svetke. Bavimo se poljoprivredom, a proizvodimo uglavnom sezonsko povrće. Od poljoprivrede i prodaje na placu živi cijela naša peteročlana obitelj. – rekla je novoizabrana Najkumica te pozvala kupce da se vrate na tržnicu i kupuju namirnice na varaždinskome placu.

Ovim nagradnim natječajem Gradska tržnica želi nagraditi marljive i vrijedne prodavačice na tržnici, te im zahvaliti za trud koji ulažu cijele godine kako bi varaždinski plac "imao dušu".

 

Komentari