na arheološkom lokalitetu

Posjetitelji će u petak otkriti kako zvuči Verdijeva “Messa da Requiem” pod zvjezdanim nebom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.08.2022. 18:18

Zadnja izmjena: 30.08.2022. 18:22

Kako zvuči svjetski poznata Verdijeva “Messa da Requiem” pod zvjezdanim nebom, u izvedbi vrsnih opernih pjevača, otkrit će posjetitelji u petak, 02.09 u 20.30 h, na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae, u Varaždinskim Toplicama.

Prekrasni glasovi opernih virtuoza: Jelene Štefanić (sopran), Martine Tomčić (mezzosopran), Roberta Cresca (tenor) i Luciana Batinića (bas), uz  dirigiranje Simona Dešpalja i klavirsku pratnju Helene Borović te sudjelovanje komornog zbora, dočarat će posjetiteljima snažne, nezaustavljive emocije, kojima je prožet Requiem.

Organizator, no i idejni začetnik novog, atraktivnog događanja je Turistička zajednica Varaždinskih Toplica, a želja direktorice Lane Husnjak, producentice, je da ovaj projekt preraste u festival klasične glazbe, koji će privući mnogo posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja te da i ovaj gradić dobije svoje mjesto na karti atraktivnih turističkih programa.

Drugog festivalskog dana, u subotu 3. rujna s početkom u 18.00 sati će se u atriju Starog grada (Trg sv. Martina) održati klavirski koncert mladog iznimno talentiranog pijaniste Stjepana Gerića. Nakon završene srednje Glazbene škole u Varaždinu, ove jeseni svoje obrazovanje nastavlja na odjelu Konzertfach Klavier Akademije za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

Komentari