dobre vijesti

Poslovna zona Ivanec za šest poduzetnika povukla 1,45 milijuna kn bespovratnih EU sredstava

Objavljeno: 09.01.2020. 19:42

Zadnja izmjena: 09.01.2020. 19:42

Kraj poslovne 2019. godine gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec, u sklopu koje posluje i Projektni ured za EU fondove, obilježila je dobrim vijestima vezanim uz projektne prijave za poduzetnike.

Od šest projektnih prijava koliko ih je Poslovna zona odradila za natječaj Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti malih i srednjih poduzeća kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2, svih šest odobreno je za sufinanciranje. Ukupna vrijednost svih prijavljenih projekata iznosi 2,88 milijuna kuna, a od čega je (temeljem prijava koje je aplicirala Poslovna zona), poduzetnicima odobreno bespovratnih 1,45 milijuna kuna.

S obzirom na to da su na natječaju prošli svi prijavljeni projekti te da bespovratna sredstva idu poduzećima, Projektni ured na ovaj je način pridonio modernizaciji i digitalizaciji njihovih poslovnih procesa, a samim time i njihovu daljnjem razvoju. U korist ovoga govori i podatak da se provedbom odobrenih projekata očekuje otvaranje 25 novih radnih mjesta, povećanje prihoda i poboljšanje internih poslovnih procesa.

Komentari