Nakon što je u travnju dovršeno uređenje šetnice koja vodi od Bombellesovog nasipa do mosta prema Gradskom kupalištu Drava, ovih je danas na istoj šetnici postavljena i javna rasvjeta.

Na današnjoj konferenciji gradonačelnik Čehok istaknuo je kako su išli na princip što manjeg utjecaja na biosferu dravske šume.

- Rasvjeta je gotova i vidite da smo položili ispit s ovom šetnicom. Postavili smo materijal koji je tu u skladu s cijelom park šumom i ne odstupa od prirode. Postavili smo 11 rasvjetnih stupova uz četiri senzora što znači da će se svjetla pojačati tek kada im se šetači ili biciklisti približe. Tu idemo na princip što manjeg utjecaja na biosferu dravske šume - rekao je gradonačelnik te se osvrnuo i na planove ambijentalne glazbe u park šumi.

- Što se tiče glazbe, to je od početka pogrešno shvaćeno. Ovo je park šuma a ne šuma. Nitko nikada nije mislio raditi buku uz ove prirodne zvukove koje imamo ovdje - rekao je Čehok, navodeći kako se radi o glazbi koju bi šetači slušali tek kada bi htjeli, ona se nebi čula po cijeloj šetnici.

Komentari

18.09.2019. 21:04h Zadnja izmjena: 18.09.2019. 21:08

Foto: Luka Šalamun