turistički sadržaji u ludbregu

Postavljene klupe na Otoku mladosti, u planu i mala luka za čamce

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.10.2020. 10:04

Zadnja izmjena: 29.10.2020. 10:04

Na Otoku mladosti u Ludbregu nedavno je postavljen drveni plato, odnosno sunčalište, a ovih dana krenulo je i postavljanje klupa koje će biti različite.

Prema riječima gradonačelnika Dubravka Bilića, istovremeno se uređuje i radi na pripremi projekata uređenja Bednje za iduću godinu. Cilj je da se podigne nivo Bednje za metar, smiriti tok kroz sam centar i omogućiti da se Bednja počne koristiti i za neke druge svrhe.

- Zbog toga smo uredili nekadašnje kupalište odmah poslije mlina na kanalu, a koje se kao kupalište koristilo 70-tih godina. Taj dio pretvorit ćemo u pomalo neobičan sadržaj za Ludbreg, bit će to mala luka za čamce i sadržaje koji će biti mogući nakon podizanja razine. Probat ćemo napokon koristiti Bednju za život na njoj, bilo kroz sportske ili društvene sadržaje. Nadam se da će priča proći kroz prijavu, a imamo i dodatnih sadržaja koje planiramo prijaviti – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodaje kako je među dodatnim sadržajima i uređenje Starih splavi. Kroz taj projekt predviđeno je uređenje tog dijela prvenstveno za ribolovne sadržaje. – Sve to dio je naše nove turističke strategije kako bismo privukli sve one koji žele uživati na vodi i u prirodi i da vodeni dio postane dio svakodnevne turističke ponude našega grada – zaključuje gradonačelnik Bilić.

Komentari