Vrijedne dva milijuna kuna

Postavljene nove trafostanice u Zlogonju

Objavljeno: 21.02.2016. 12:06

Foto: Grad Lepoglava

Na području Zlogonja u Višnjici Hrvatska elektroprivreda postavila je tri nove trafostanice koje će do kraja godine početi raditi punim kapacitetom.

Zahvaljujući njima osigurat će se kvalitetna opskrba električnom energijom za ovo područje grada Lepoglave te riješiti problem prekida njenom opskrbom do kojih je povremeno na ovom, ali i širem području Višnjice, znalo dolaziti.

Ukupna HEP-ova investicija postavljanja novih triju trafostanica, od kojih je svaka vrijednosti 300.000 kuna, a u koju spada i ugradnja dalekovodnih kablova, iznosio oko 1.7 milijun kuna.

- Ova investicija nije od jučer. Riječ je o realizaciji planova dogovaranih u okviru suradnje Hrvatske elektroprivrede i Grada Lepoglave. Plod je to kontinuirane suradnje, koordiniranog djelovanja i uvažavanja potreba i mogućnosti svih partnera uključenih u ovaj program. Ovime se ujedno stvaraju uvjeti za proširenje niskonaponske mreže i postavljanja javne rasvjete na ovom djelu grada Lepoglave te povećava životni standard naših građana – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući kako je riječ o najvećoj takvoj investiciji na gradskom području.

Nove tri trafostanice bit će dio novog elektroopskrbnog HEP-ovog sustava koji će omogućiti sigurnu i kvalitetnu opskrbu električnom energijom šireg područja te njegov daljnji razvoj.

Kako bi se osigurali uvjeti za postavljanje trafostanica na području Zlogonja, prethodno je na tom području od strane HEP-a izvršena i rekonstrukcija niskonaponske mreže vrijedna 300.000 ku


 

Komentari