'ride on, Nikola'

FOTO Nebrojeno mnoštvo, plač i brujanje motora na današnjoj sahrani ubijenog Nikole Tureka

Objavljeno: 20.06.2017. 15:19

Zadnja izmjena: 20.06.2017. 15:33

Foto: Viktor Hranić

Veliko mnoštvo ljudi kakvog Varaždin odavno nije vidio danas se okupilo u tužnu povorku onih koji su na vječni počinak ispratili tijelo 30-godišnjeg Nikole Tureka, ubijenog u noćnim satima prošloga četvrtka.

Nakon što su se njegovi prijatelji i rodbina danima opraštali s Nikolom na njegovoj Facebook stranici, danas su došli odati mu posljednju počast i njegovim najbližima izraziti najdublju sućut zbog smrti koja je šokirala i naš kraj i cijelu Hrvatsku. Za Nikolu su svi imali samo riječi hvale, zapamtili su ga po njegovim dobrim djelima, pričama, smislu za humor, iskrenom prijateljstvu i velikom srcu.

Među onima koji su mu došli reći zbogom nalazilo se i puno onih koji nisu Nikolu osobno poznavali, ali su ostali dirnuti tragedijom koja je iz naše sredine zauvijek otrgnula mladića pred kojim je tek trebao biti život. Došli su i njegovi prijatelji motoristi, koji su se okupili izvan groblja kako bi tijekom minute šutnje u znak počasti svom prijatelju Nikoli turirali motore. Tako Nikola nije ispraćen uz šutnju, nego uz  zvuk koji je tijekom života najviše volio.

>> VIDEO Nepregledna kolona motorista danas je prošla Varaždinom na ispraćaj Nikole Tureka

Jedan od njih je nad grobom održao dirljiv govor koji je završio riječima "Ride on" ("Vozi"). Nitko nije mogao - niti bi se moglo - naći reći kojima bi se opisala veličina gubitka Nikole i nevjericu koja je obuzela sve koji su ga znali. Ovdje donosimo vjerojatno našu najtužniju fotogaleriju ikada - za spomen na Nikolu Tureka, motoristu, sina, brata i prijatelja.

Komentari