značajna investicija

Potpisan ugovor o dodjeli više od 3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje ulice Široke Ledine u Trnovcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.02.2018. 18:35

Zadnja izmjena: 08.02.2018. 19:14

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisali su u četvrtak u Zagrebu ugovor o dodjeli više od 3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje ulice Široke Ledine u Trnovcu.

Nakon što je prije nekoliko tjedana Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske donijela odluku kojom Općini Trnovec Bartolovečki odobrava 3.255.650,88 kuna za građenje nerazvrstane ceste danas je uslijedilo i potpisivanje čime su stvoreni svi preduvjeti za početak realizacije spomenutog projekta.

– Zadovoljan sam što nakon formalnog potpisivanja ugovora konačno možemo krenuti u realizaciju odnosno uređenje ulice Široke Ledine. Prije više od godinu dana pripremili smo svu potrebnu dokumentaciju, a riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području Općine – izjavio je nakon potpisivanja ugovora načelnik Šamec.

Spomenuta ulica od prošle godine već ima novu javnu rasvjetu, a ovim ulaganjem dovršit će se njeno uređenje. Šamec je dodao da je ovaj projekt nastavak velikih ulaganja na području Općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi, izgradnji i uređenju rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenju javnih objekata, imala više od 50 milijuna kuna investicija.

Potpisivanju ugovora s predstavnicima jedinica lokalne samouprave koji su namijenjeni izgradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta prisustvovao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ugovor koji je potpisao načelnik Šamec dio je ugovorenih 213 projekata. Vrijednost ukupno dodijeljenih potpora za te projekte iznosi 647 milijuna kuna. Odobrena sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika.

Komentari