UREĐENJE LEPOGAVE

Potpisan ugovor o sanaciji klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Lepoglavi

Objavljeno: 23.06.2020. 18:33

Zadnja izmjena: 23.06.2020. 18:37

Potpisivanjem ugovora o sanaciji klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava počeo je teći rok od 15 dana u kojem izvođač radova mora početi s radovima sanacije navedenih klizišta.

Ugovor vrijedan 1.617.000 kuna su 19. lipnja potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i Tomica Zgrebec, direktor tvrtke TTG iz Višnjice kojoj je na provedenom javnom natječaju, kao najpovoljnijem ponuditelju, Grad dodijelio posao sanacije klizišta odnosno tamošnjih nerazvrstanih cesta oštećenih pojavom klizišta.

- Živimo na brdsko-planinskom području na kojem često dolazi do klizišta koja, uz to što predstavljaju ugrozu za građane i njihovu imovinu, oštećuju i gradsku komunalnu infrastrukturu. Uz ona koja smo već sanirali, planiramo sanaciju i ostalih klizišta i to u skladu s financijskim mogućnostima. Naime, sanacija klizišta zahtjeva značajna financijska sredstva te je stoga potrebno odgovorno planiranje kako bi sanirali sva klizišta na gradskom području. Sredstva koja ulažemo u sanaciju klizišta ulažemo u aktivnosti kojima, ustvari, trenutno stanje vraćamo u stanje kakvo je bilo prije pojave klizišta. Bili bi sretniji da ta sredstva možemo ulagati u dodatan razvoj komunalne infrastrukture, no svjesni smo potreba građana kojima klizišta predstavljaju veliki problem, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić dodajući da navedena dva klizišta Grad Lepoglava sanira uz potporu Hrvatskih voda.

Naime, Hrvatske vode sufinanciraju troškove sanacije klizišta i odrona nastalih djelovanjem erozija i bujica kojima je ugrožena javna infrastruktura županijskih cesta i nerazvrstanih cesta. Grad Lepoglava je za sanaciju navedenih dvaju klizišta ostvario potporu Hrvatskih voda u visini od 70%. Radovi sanacije klizišta na nerazvrstanim cestama u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica trebali bi biti završeni u roku od 120 dana od dana kad radovi počnu. Izvođač, uz zahvalu investitoru na ukazanom povjerenju, poručio je kako će radovi biti izvedeni kvalitetno i u planiranom roku.

- Grad Lepoglava ima pripremljene projekte i za sanaciju preostalih klizišta na gradskom području i to na području MO Lepoglavska Ves te na području Višnjice. Ukupna vrijednost tih zahvata procijenjena je na oko 700.000 kuna. I za te ćemo projekte iduće godine zatražiti potporu Hrvatskih voda, poručio je gradonačelnik Škvarić.

Nakon potpisivanja ugovora o sanaciji, gradonačelnik je u pratnji izvođača radova i predsjednice MO Lepoglava Marije Ribić obišao klizišta na kojima će uskoro početi radovi sanacije. 

Komentari