novi projekt u općini mali bukovec..

Potpisan ugovor vrijedan 3,3 milijun kuna za rekonstrukciju Društvenog doma u Svetom Petru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.05.2018. 14:43

Zadnja izmjena: 24.05.2018. 14:49

Općina Mali Bukovec dobila je za projekt rekonstrukcije Društvenog doma u naselju Sveti Petar 3,3 milijuna kuna za što je ugovor u četvrtak u Zagrebu potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić.

Obnovom društvenog doma mještani naselja Sveti Petar, ali i ostali mještani općine Mali Bukovec, dobit će uređen i reprezentativan objekt.

– Društveni dom u Svetom Petru nužno treba uređenje i obnovu. Naravno da će novouređeni objekt biti ugodniji "oku" i svakako će biti ljepše boraviti u njemu. Osim toga, ništa manje nije važno što će se njegovim uređenjem smanjiti troškovi energenata, a svaka ušteđena kuna u proračunu znači i više sredstava za neke druge projekte i potrebe. Investicija u ovom iznosu značajna je za našu Općinu, ali i za budućeg izvođača radova. Svaki posao više znači i radno mjesto više – izjavio je nakon potpisivanja ugovora načelnik Općine Mali Bukovec, HSS-ov Darko Marković dodajući da će se osim samo objekta društvenog doma urediti i okoliš.

Izrazio je zadovoljstvo što je potpisan ugovor već treći u zadnjih mjesec dana koji s nacionalne razine osigurava novce za projekte u Općini. Uz današnjih 3,3 milijuna kuna dobiveno je i dan ranije 180 tisuća kuna za izradu dokumentacije za izgradnju društvenog doma u Malom Bukovcu te 200 tisuća kuna za uređenje krovišta i potkrovlja zdravstvene stanice.

– U manje od mjesec dana potpisali smo ugovore vrijedne gotovo 3,7 milijuna kuna. Riječ je o velikim sredstvima za našu Općinu. Na vrijeme smo pripremili dokumentaciju i spremno dočekali raspisivanje natječaja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na njihovoj izradi te resornim ministarstvima i Vladi RH-a – zaključio je Marković.

Komentari