grad ivanec

Potpisani prvi ugovori o dodjeli potpora građanima za povećanje energetske učinkovitosti kuća

Objavljeno: 21.04.2023. 09:53

Zadnja izmjena: 21.04.2023. 09:59

U Poduzetničkom inkubatoru Ivanec s vlasnicima obiteljskih kuća potpisano je prvih 12 ugovora o dodjeli bespovratnih potpora Grada Ivanca za povećanje njihove energetske učinkovitosti.

Riječ je o građanima koji su se prijavili na Javni poziv Grada Ivanca te odlučili iskoristiti bespovratna sredstva koja im Grad nudi za energetsku obnovu njihovih objekata, a u cilju smanjenja potrošnje energenata. U ovom, prvom krugu, deset vlasnika koristi poticaje Grada za ugradnju fotonaponskih sustava, dok će dva vlasnika ostvariti novčane poticaje za zamjenu vanjske stolarije i toplinsku izolaciju vanjske omotnice.

- Smatram da je to dobar potez te da ćete svojim primjerom, kao pioniri koji su prvi ušli u projekt korištenja gradskih energetskih poticaja, proširiti dobar glas i potaknuti i ostale da se jave i iskoriste bespovratna sredstva koja vam Grad nudi. Ovaj poziv i dalje ostaje otvoren i na njega se mogu javiti svi vlasnici koji žele obnoviti svoje obiteljske kuće - rekao je, među ostalim, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Inače, temeljem poziva Grada Ivanca, vlasnici obiteljskih kuća mogu ostvariti bespovratna sredstva koja, ovisno o mjeri koju izvode, iznose od 663,61 eura do max. 1.990,84 eura. Korisnici s kojima Grad Ivanec zaključi ugovor ostvaruju pravo na dodjelu bespovratnih sredstava u visini 5%, odnosno 10% uloženih sredstava od maksimalnog iznosa opravdanog troška za pojedinu mjeru.

Komentari