stipendije

FOTO: Potpisani ugovori o stipendiranju s 22 nova studenta na području Općine Maruševec

Objavljeno: 16.11.2019. 16:40

Zadnja izmjena: 16.11.2019. 16:40

U prostorijama Općine Maruševec studenti i njihovi roditelji potpisali su ugovore o dodjeli stipendija s nova 22 studenata. Potpisivanju su nazočili načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Dragica Korpar.

Načelnik Damir Šprem istaknuo je kako su za stipendije u proračunu osigurali 250 tisuća kuna - Općina Maruševec u ovom trenutku financira ukupno 65 stipendija, za koje smo u Proračunu osigurali 250 tisuća kuna, sa željom da sudjelujemo u školovanju naših građana. Za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije stipendije iznose 300 kuna, dok za studente koji studiraju izvan tih županija 350 kuna mjesečno - rekao je načelnik Šprem.

Čestitke studentima uputio je i zamjenik načelnika Mario Klapša kazavši kako se isplata stipendija isplaćuje periodično i da će se Općina Maruševec potruditi osigurati veća proračunska sredstva za tu namjenu u narednim godinama. -Na vama je da marljivo učite, a Općina Maruševec će vas financijski rasteretiti i biti na pomoći kao i svim građanima njihovog od rođenja pa do starijih dana. Želimo vam da se nakon školovanja zaposlite u Hrvatskoj i da ostanete živjeti ovdje, u našoj Općini, a ne negdje u Njemačkoj ili Irskoj - rekao je Klapša.

Komentari