Potpisani ugovori s korisnicima bespovratnih sredstava

Objavljeno: 11.03.2011. 12:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Tehnološki park

U Tehnološkom parku Varaždin potpisani su ugovori s osam poduzetnika korisnika bespovratne potpore drugog kruga Programa provjere inovativnog koncepta. Ukupno je u dva kruga ovog programa, u samo deset mjeseci, za šesnaest tvrtki iz Tehnološkog parka Varaždin dodijeljeno gotovo pola milijuna eura bespovratnih srestava.

Program provjere inovativnog koncepta (PoC) podupire predkomercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi.

Program financira poduzetničke ideje s visokim komercijalnim potencijalom, financiraju ga Vlada RH i Svjetska banka, a provodi ga BICRO, u suradnji s pet prepoznatih centara, među kojima je i Tehnološki park Varaždin.

Program bespovratnim sredstvima u iznosima od 35 tisuća do 350 tisuća kuna po projektu financira aktivnosti vezane uz provjeru i zaštitu intelektualnog vlasništva, demonstraciju tehničke izvedivosti te izradu funkcionalnog prototipa.Komentari