OPĆINA BEDNJA

Potpisani ugovori za radove na sanaciji klizišta u Bednji

Objavljeno: 02.04.2021. 18:36

Zadnja izmjena: 02.04.2021. 18:37

Nakon što su krajem ožujka u Trakošćanu u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića Općini Bednji uručeni ugovori Hrvatskih voda o sufinanciranju sanacije klizišta, u općini se kreće s radovima.

Naime, načelnik Općine Bednja Damir Poljak potpisao je ugovore o radovima na sanaciji klizišta Vrbno 1 i Vrbno 2 s predstavnikom izvođača radova, direktorom tvrtke SETCC Vinkom Erdeljom.

- Riječ je o klizištima koja se nalaze na nerazvrstanoj cesti NC 1-090. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je gotovo milijun kuna. Hrvatske vode sufinanciraju 70 posto vrijednosti investicije, dok ostatak osigurava Općina Bednja – pojasnio je načelnik Poljak.

Naglasio je da je na području općine kontinuirano saniraju klizišta, a nastavit će i ove godine uz potporu Hrvatskih voda koje će s 856.000 kuna sufinancirati sanaciju ukupno pet klizišta. Načelnik Poljak zahvalio je Hrvatskim vodama i Vladi Republike Hrvatske što su prepoznali ovaj veliki problem na sjeveru Hrvatske i što se uspješna suradnja nastavlja i u 2021. godini.

- Klizišta predstavljaju veliki problem u ovom dijelu Hrvatske i njihova je pojava, nažalost, konstantna. Stoga je nužno sustavno pristupati sanaciji kako bi prvenstveno omogućili sigurno korištenje prometnica na kojima se ona javljaju. Zahvaljujući Hrvatskim vodama u tome i uspijevamo. Sigurnost građana uvijek je na prvom mjestu – rekao je načelnik Damir Poljak. Uz načelnika na potpisivanju je bio i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić.

Komentari