grad ivanec

Potpisano 19 novih ugovora, bespovratne gradske poticaje koristi 87 mladih obitelji

Objavljeno: 20.05.2022. 08:56

Zadnja izmjena: 20.05.2022. 08:59

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Ivancu je održana svečanost na kojoj su mladim obiteljima uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Ugovore s Gradom Ivancem za dodjelu stambenih poticaja ovoga je puta potpisalo čak 19 novih korisnika. Riječ je isključivo o mladim obiteljima koje svoje stambeno pitanje rješavaju (do)gradnjom, rekonstrukcijom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera. Ovime se ukupni broj korisnika koji koriste gradske poticaje popeo na 87.

Kao i svaki put dosad, i ovoga puta, uz korisnike s područja Ivanca, stambene poticaje koriste i novi stanovnici grada, a to su četiri obitelji koje se doseljavaju s područja Lepoglave i dvije s područja Donje Voće.  

Okupljene je, u ime gradske uprave, uvodno pozdravila Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu, a nakon toga obratio im se zamjenik gradonačelnika Marko Friščić:

-Sama činjenica da je ovo već šesti krug potpisivanja ugovora te da gradske poticaje koristi čak 87 obitelji, govori da je ovaj program dobro „pogođen“. Njime Grad Ivanec, uz razne druge poticaje, programe i ulaganja, nastoji dati vjetar u leđa poboljšanju demografskih trendova na našem području. Iako je u svugdje u Hrvatskoj prisutan pad, u Ivancu je to ipak daleko blaže nego u okolnim sredinama, čiji je broj stanovnika pao i više od 15%. – istaknuo je Friščić .

Komentari