VARAŽDINSKE TOPLICE

Potpora poljoprivrednicima - za plasteničku proizvodnju izdvojene 72.000 kuna

Objavljeno: 29.09.2020. 19:25

Zadnja izmjena: 29.09.2020. 19:34

Grad Varaždinske Toplice i ove godine nastavlja sa poticanjem razvoja poljoprivrede kroz sufinanciranje plasteničke proizvodnje na području grada.

Ugovore o sufinanciranju izgradnje ili opremanja plastenika vrijedne 72.000 kuna potpisalo je danas četvero korisnika.

- Drago mi je da je domaća proizvodnja sve cjenjenija, a upravo nam je to dokazala i koronakriza. Mi kao jedinica lokalne samouprave želimo poticati domaću proizvodnju i naše poljoprivrednike koliko je u našoj moći. Osim poticanja plasteničke proizvodnje, sufinanciramo i osjemenjivanje krava i krmača, za što smo ove godine izdvojili 9.500 kuna, izobrazbu rukovanja pesticidima s 38.700 kuna, a od prošle godine isplaćujemo i potpore našim pčelarima, rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković naglasivši kako je ove godine za pčelare izdvojeno 30.750 kuna.

- Jako puno ljudi traži ekološki uzgojenu hranu i moj je problem što imam premalu površinu. Novi će plastenici uvelike doprinijeti boljim uvjetima, odnosno očuvat će biljke od ekstremnih vremenskih uvjeta koji im mogu naštetiti, rekao je Luka Krainc jedan od korsnika potpora, a bavi se ekološkim uzgojem povrća.

 

Komentari