o projektima u općini

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar obišao Općinu Maruševec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2020. 11:11

Zadnja izmjena: 06.06.2020. 11:14

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar obišao je Općinu Maruševec, jednu od jedinica lokalne samouprave na sjeveru Hrvatske u kojima je sredstvima Ministarstva sufinancirano više projekata.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem istaknuo je da ukupna vrijednost tih projekata 2,6 milijuna kuna, a Ministarstvo je sudjelovalo s 1,5 milijuna.

– Godinama je Sjever Hrvatske bio zapostavljen i kad sam došao u Zagreb obećao sam da ću to promijeniti i evo to i radim. Nakon toliko godina čekanja napokon se saniraju klizišta, ulaže se u komunalne projekte, obnavljali smo škole, bolnice, vrtiće... No, na tome ne mislimo stati. Sjever zaslužuje svoju priliku i dalje, neovisno o ideološkom bloku koji Hrvatska izabere. Zašto bi gradnja škole, obnova bolnica, sanacija klizišta, uređenje vrtića, gradnja novih rotora i uređenje cesta ovisili uvijek o tome koji politički blok je prevladao – poručio je Štromar.

– Unazad tri godine u Općini Maruševec se puno toga odradilo, jedan dio zahvaljujući fondovima i ministarstvima i to najvećim dijelom uz potporu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Odradili smo 7 projekata u kojima je Ministarstvo sufinanciralo od 50 do 70 posto – rekao je Šprem koji se osvrnuo i na povećanje izvornih prihoda zahvaljujući poreznim reformama kazavši da je izvorni proračun Općine Maruševec rastao zadnje dvije godine s 4,5 na 11,2 milijuna kuna.

Komentari