Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar posjetio je Općinu Cestica i s načelnikom Mirkom Korotajem i obišao lokacije na kojima se provode projekti uz sufinanciranje ministarstva.

Među projektima su izgradnja POS stanova, koja počinje idući tjedan, izgradnja produžetka Sportske ulice, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, ali i energetska obnova objekata.

– Zahvaljujući odličnom radu načelnika Korotaja i njegove ekipe Cestica se uvrstila među općine koje služe kao dobar primjer razvijenog sjevera. Često sam bio ovdje jer smo potpisivali ugovore za realizaciju projekata, a sljedeći nam je sad korak pomoći i mladima da riješe svoje stambeno pitanje. Također, krećemo i sa sufinanciranjem energetske obnove obiteljskih kuća za što vlada veliki interes među mještanima, rekao je ministar Štromar te dodao da i drugi prepoznaju važnost edukacija i promocije poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća koju ministarstvo provodi još od veljače, te istaknuo kako je u Cestici održana početkom ožujka te da će ukoliko bude potrebno biti organizirana još jedna.

Osim što se kreće s gradnjom POS stanova na istoj lokaciji se izgrađuje i produžetak Sportske ulice s oborinskom odvodnjom. Vrijednost investicije je 690.000,00 kuna, a Ministarstvo graditeljstva je izdvojilo 391.000,00 kuna.

Ministarstvo graditeljstva poduprlo je i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na području Općine Cestica. Ovogodišnji iznos potpore je 168.000,00 kuna, a rekonstruira se dionica Boršanec – Klapša.

– U ove tri godine imali smo vrlo kvalitetnu suradnju, s projektima smo se javljali na natječaje i uvijek smo zadovoljavali uvjete. Dobivali smo sredstva koja su bila poticaj za zajedničku realizaciju projekata , zaključio je načelnik Cestice Mirko Korotaj.

 

Ključne riječi: općina cestica,

Komentari

04.06.2020. 17:41h Zadnja izmjena: 04.06.2020. 17:56