kreće se s uređenjem

Potpuna sanacija prometica u Novom Marofu - dobivaju pješačku i biciklističku stazu

Objavljeno: 07.08.2016. 18:43

Grad Novi Marof kreće s uređenjem dvaju ulica u centru grada - Ulice Otona Ivekovića i Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Riječ je o izradi projektne dokumentacije za potpunu sanaciju ovih prometnica u punom profilu, a koje će dobiti pješačku i biciklističku stazu.

Za izradu projektne dokumentacije i modernizaciju – asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Novog Marofa, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odlučili su, odlučilo je dodijeliti 110 tisuća kuna. Odluku o tome potpisao je ministar Lovro Kuščević.

Nakon izrade projektne dokumentacije sredstva za izvođenje radova tražit će se preko Mjere 7.4 Ruralnog razvoja.

– Radi se o već dugo spominjanom problemu, a sada krećemo s projektiranjem Ulice Otona Ivekovića i Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Prošle godine i predizborno smo najavljivali da su upravo projekti naši prioriteti. Nismo stali samo na tome nego smo se kandidirali na raspisani natječaj za sredstva kod Ministarstva graditeljstva i dobili smo upravo za taj projekt. – naglašava gradonačelnik Siniša Jenkač.

Gradonačelnik najavljuje rješavanje još jednog problema. Naime, kreće se s pripremom prometnog elaborata kako bi se u centru Novog Marofa uredila parkirna mjesta s naplatom i prometnim redarom koji bi rješavao problematiku krivog parkiranja, parkiranja na zelenim površinama i parkiranja na invalidska mjesta.

Komentari