79. redovna izvještajna sjednica

Povijesna godina za DVD Donji Kneginec - novi vatrogasni dom, povećana aktivnost, osvojeno 17 pehara

Objavljeno: 06.02.2019. 14:25

Zadnja izmjena: 06.02.2019. 14:28

DVD Donji Kneginec održalo je svoju 79. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine u subotu, 02. veljače u Društvenom domu u Donjem Knegincu. Uz mnogobrojne članove sjednici su nazočila prijateljska vatrogasna društva i udruge, sponzori i donatori, te uzvanici među kojima općinski načelnik Goran Kaniški. 

Održana 79. izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec

Povijesna godina za DVD Donji Kneginec - izgradnja Vatrogasnog doma, povećana aktivnost, osvojeno 17 pehara

Godina 2018. je ponovno bila jedna povijesna godina, budući da je uslijedio nastavak odnosno završetak jednog od najvažnijih događaja u novijoj povijesti Društva, a to je izgradnja novog i modernog Vatrogasnog doma. Svečano otvorenje Doma održano je 20. srpnja pred mnogobrojnim mještanima Donjeg Kneginca, članovima i uzvanicima. Izgradnja novog vatrogasnog doma stajala je 1,4 milijuna kuna, od čega je milijun kuna osiguralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a 400 tisuća kuna osigurala je Općina Gornji Kneginec.

Osim toga istaknuta je povećana aktivnost vatrogasne postrojbe, odrađene su tri požarne intervencije i 24 druge aktivnosti uz ukupno odrađenih 240 radnih sati. Nastava vatrogasne postrojbe održana je 12 puta kroz godinu. Bilježi se povećanje broja članova (64 ukupno).

Natjecateljska sezona je ponovno bila uspješna, a rezultati su na razini rekordne 2017. godine, te je osvojeno ukupno 17 pehara (od čega pet prijelaznih).

Nakon izvješća o radu, blagajnik Filip Pofuk podnio je izvješće o materijalno-financijskom poslovanju, zatim izvješće Nadzornog odbora dao je njegov predsjednik David Pofuk, dok je Damir Vuk iznio Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu. Sva izvješća su od Skupštine jednoglasno prihvaćena. 

Komentari