zajedno s partnerima

„Povijesno kulturna baština obitelji Batthyany„- Ludbreg prijavio novi vrijedan projekt

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.06.2017. 08:39

Zadnja izmjena: 08.06.2017. 08:50

Foto: Arhiva

Grad Ludbreg je s parterima Knjižnicom i Informacijskim centrom Mađarske akademije znanosti, Batthyany zakladom, Sveučilištem Regensburg, Transilvanijskim muzejskim društvom, Muzejom Murska Sobota te Lira udruženjem prijavio novi projekt “Razvoj održivog turzima temeljem zajedničke povijesno-kulturne bašine Batthyany obitelji u zemljama Dunavske regije” u okvirima Interreg Dunavskog transnacionalnog programa.  

Projekt se odnosi na razvoj transnacionalne suradnje različitih dionika, osnaživanje i valorizaciju kulturne baštine koju je obitelji Batthyány ostavila iza sebe u svim državama Dunavske regije. Kroz projekt provest će se istraživanje s ciljem prikupljanja relevantih informacija o svim mjestima na kojima je obitelj Batthyany ostavila svoj trag, bilo da se radi infrastrukturi, bibliotekama, kulturnoj ili prirodnoj baštini, razvit će se zajednički turistički proizvod i provest će se inovativni pilot projekti usmjereni na lokalni razvoj turističke ponude. Implementacija projekta trajat će od 36 mjeseci i planirani početak aktivnosti jest 1. siječnja 2018. godine.

Ukupna vrijednost projekta na kojemu sudjeluje 7 partnera iz Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Hrvatske je blizu 2 milijura eura.

 

Komentari