zadovoljni s učinjenim

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe održalo svoju posljednju sjednicu

Objavljeno: 07.03.2017. 16:48

Zadnja izmjena: 07.03.2017. 16:48

Foto: Varaždinska županija

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Varaždina, ovih je dana održalo svoju posljednju sjednicu u proteklom mandatu.

Pritom se Povjerenstvo osvrnulo na dosadašnji rad i opravdanost djelovanja, a posebno je  istaknulo  zadovoljstvo izradom Akcijskog plana za starije osobe koji sadrži niz programa i projekata pomoći  podizanja standarda osoba treće životne dobi.

Aktivnosti Povjerenstva odnosile su se na potrebu promjena zakonodavne regulative, institucionalne i izvaninstitucionalne kapacitete, programe i projekte, tim više što na području Grada Varaždina živi oko 13 000 umirovljenika.

Naglašeno je da treba voditi brigu o 3215 umirovljenika s područja Grada koji primaju mirovinu manju od 2 tisuće kuna, a jednako tako o dijelu braniteljske populacije u smislu psiho-patološke pomoći kada je to potrebno.

Povjerenstvo smatra kako je ispunilo svoju zadaću, a istodobno i budućem sazivu Gradskog vijeća predlaže da opet imenuje takvo radno tijelo uz zaduženje službenika  gradske uprave konkretnim opisom  poslova i zadaća usmjereno  na sustavno unapređenje umirovljeničkih potreba.

 

 

Komentari