Grad Varaždin

Povjerenstvo za umirovljenike pozdravilo odluku Grada o 'božićnicama'

Objavljeno: 24.10.2023. 13:42

Zadnja izmjena: 24.10.2023. 13:42

Foto: Grad Varaždin

Povjerenstvo za umirovljenike i osobe starije dobi na području grada Varaždina prihvatilo je informaciju o isplati božićnica Grada Varaždina u 2023. godini. Članove povjerenstva pozdravio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Kako je najavljeno, Grad Varaždin će umirovljenicima, čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec rujan 2023. godine, osobama s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područne službe Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, isplatiti novčanu pomoć - 'božićnicu' u iznosu od 50  eura.

Riječ je o 3785 umirovljenika, 71 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin i 603 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe nada se da će Grad Varaždin i nadalje povećavati cenzus za isplatu davanja od strane Grada Varaždina te pozdravlja odluku Grada. O datumima isplate Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane.

Komentari