GLAZBENO DOGAĐANJE U VINICI

Povodom blagdana Svete Ane u Vinici koncert Gabriele Hrženjak

Objavljeno: 23.07.2020. 18:12

Zadnja izmjena: 23.07.2020. 18:21

Ovogodišnje Janino – proslavu blagdana Sv. Ane u Vinici koncertom će obilježiti vinička glazbena uzdanica Gabriela Hrženjak s prijateljima. Dugoočekivani koncert će se održati u nedjelju, 26.srpnja s početkom u 19,00 sati , ispred viničke župne crkve Sv.Marka Ev., a u slučaju lošeg vremena koncert će se uz pridržavanje epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, održati u crkvi.

Za prvi dio koncerta, posvećen sakralnoj i crkvenoj glazbi, Gabriela je pripremila više poznatih duhovnih pjesama kao npr. Milost, Ave Maria, Krist na žalu i sl. a drugi dio koncerta bit će posvećen poznatim arijama i duetima iz komičnih opereta Vesela udovica i Grofica Marica. Na programu će biti i arije hrvatskih skladatelja te arije iz poznatih mjuzikala poput Jalta, Jalta.

Uz klavirsku pratnju Patrika Zamude, studenta klavira u Grazu te Nikole Grabara, Gabrieli će se pridružiti Dominik Padarić, bariton, sudent pjevanja na Kraljevskoj akademiji u Manchesteru.

Koncert Gabriele i prijatelja trebao je biti održan još u sklopu Dana Općine Vinica, no obzirom da su tada sve aktivnosti bile odgođene, očekujemo da će ove nedjelje vremenski uvjeti biti povoljni te da će  vinička publika  uživati  u vrhunskom  glazbenom događaju  pod vedrim nebom. Ulaz na koncert je slobodan.

Komentari