Grad Lepoglava Povodom Dana grada i Dana župe odao počast preminulim sugrađanima, a biskup Mrzljak predvodio misno slavlje u lepoglavskoj župnoj crkvi. 

Na sam Dan grada Lepoglave i Dan župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, kod spomen obilježja na gradskom groblju u Lepoglavi, položen je vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s gradskog područja te sve preminule građane Grada Lepoglave. Ispred Grada Lepoglave počast poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim sugrađanima, u nazočnosti predstavnika Gradskog vijeća te članova obitelji poginulih branitelja i predstavnika udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, odao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Ovom prigodom želim se zahvaliti svim našim preminulim sugrađanima na svemu što su za svojeg života učinili za Grad Lepoglavu. Neizmjerno smo zahvalni hrvatskim braniteljima bez čije žrtve danas ne bismo slavili Dan grada - rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Obilježavanje Dana grada i Dana župe nastavljeno je koncelebriranim misnim slavljem u lepoglavskoj župnoj crkvi. Predvodio ga je varaždinski biskup Josip Mrzljak koji je s oltara, povodom Dana grada i Dana župe, uputio čestitke građanima grada Lepoglave. Dan grada i Dan župe vjernicima je čestitao i gradonačelnik Marijan Škvarić. Biskupu Mrzljaku te Andriji Kišičeku tom je prigodom poklonio križeve, rad umjetnice Snježane Varović.

Komentari

10.12.2018. 10:04h Zadnja izmjena: 10.12.2018. 10:09