ulaz besplatan

Povodom Dana grada Ludbrega uživajte u koncertu Varaždinskog tamburaškog orkestra i gostiju

Objavljeno: 17.03.2024. 16:55

Zadnja izmjena: 17.03.2024. 16:55

Foto: Facebook

Grad Ludbreg povodom Dana grada, u utorak 19.ožujka, organizira koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra povodom Dana grada Ludbreg. Uz orkestar će zapjevati poznata sopranistica Gabriela Hrženjak i tenor Filip Hozjak. Koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Program se sastoji od zabavnih i tamburaških pjesama, ali i najpoznatijih opernih arija poput Verdijeve “Traviate”, ‘”O sole mio” i sl. Proslavite Dan grada Ludbrega uz tambure!

Podsjećamo, Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) osnovan je 2005. godine s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu.  Gabriela Hrženjak diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Srednju glazbenu školu pohađala je u Varaždinu. Nakon uspješnog maturalnog koncerta upisala je pjevanje na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Filip Hozjak završio je Akademiju za umjetnost i kulturu Osijek, a u stalnom je angažmnau Kazališta “Komedija” od 2021. godine. Dobitnik je brojnih nagrada, između ostalog i Rektorove nagrade Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. 

Komentari