grad lepoglava

Povodom Dana mrtvih u Lepoglavi odana počast svim preminulim građanima

Objavljeno: 29.10.2021. 18:14

Zadnja izmjena: 29.10.2021. 18:14

Povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi je odana počast preminulim građanima.

Posebna počast odana je poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora u 2. svjetskom ratu. Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili su vijence i upalili svijeće na Spomen groblju u Lepoglavi. Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici.

U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i molitvu koju je predvodio vlč. Nenad Piskač, položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave. 

Vijenci su istovremeno položeni i svijeće upaljene kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenici i Višnjici. Uz predstavnike Grada Lepoglave to su učinili i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga. Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima. Gradonačelnik Škvarić ovom je prigodom poručio da su ovo dani kada se prisjećamo svih preminulih sugrađana, a posebice onih koji su žrtvujući svoje živote doprinijeli stvaranju Hrvatske i boljeg sutra za sve buduće generacije.

Komentari