Krenulo se iz Varaždinbrega

Povodom Dana oslobođenja Grada Varaždina održana je 4. Biciklijada sa završetkom u Vinici

Objavljeno: 24.09.2018. 14:48

Zadnja izmjena: 24.09.2018. 15:03

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždin, jučer je održana 4. Biciklijada na ruti od 36 kilometara, a start Biciklijade bio je na Varaždinbregu, u ŠRC Mozdernjak, s ciljem u Vinici pred zgradom Općine. 

Biciklijada je održana povodom Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije te su planiranom rutom povezana mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala značajnu ulogu u Domovinskom ratu i varaždinskim danima rata.

Na cilju u Vinici bicikliste su uz kraća obraćanja pozdravili Ivan Krajcer, predsjednik UDVDR-a Klub Vinica i Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica. Za sudionike je organizirano kraće edukativno predavanje o značaju Domovinskog rata, a prisustvovali su i polaganju i cvijeća i paljenju svijeća kod spomen obilježja poginulom viničkom branitelju Mladenu Kasunu.

Sve sudionike Biciklijde organizatori i domaćini pripremili su i ručak - grah s kobasicama koji je poslužen u dvorani u zgradi Općine gdje je ujedno nastavljen zabavno sportski program Biciklijade.

Biciklijadom je ujedno obilježen i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week – EMW), posvećen održivom kretanju i mobilnosti, koji se obilježava od 16. do 22. rujna u cijeloj Europi.

Komentari