Odana počast braniteljima

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti izaslanstvo Varaždina i Varaždinske županije položilo vijence

Objavljeno: 04.08.2016. 10:51

Zadnja izmjena: 04.08.2016. 11:20

Foto: Nikola Horvat

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina danas, 4. kolovoza, položila su vijenac i zapalila svijeću kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu.

Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije.

U županijskom izaslanstvu bili su zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić te županijski vijećnik Zlatan Mošmondor, a zamjenik župana Alen Kišić tom je prilikom naznačio kako na taj dan odajemo počast svim braniteljima, ali obilježavamo i veličanstvenu pobjedu hrvatskih branitelja koji su oslobodili okupirani hrvatski teritorij.

– Posebno se moramo prisjetiti branitelja iz Varaždina i okolice koji su dali izuzetno snažan doprinos obrani naše države. Dobro je poznato da su naše „Pume“ prve ušle u Knin, no prilika je da se i sjetimo onih koji su na vukovarskom bojištu dali svoje živote za slobodu Hrvatske. Svima njima odajemo vječitu zahvalnost i poštovanje, a na nama je da mlađim generacijama prenosimo slavne dane hrvatske povijesti. – naglasio je Kišić.

Nakon polaganja vijenaca molitvu je predvodio velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području.

Podsjetimo kako se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je datum 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Komentari