ovotjedna akcija

Povodom 'Dana tehničke ispravnosti vozila' pozivaju se vozači da provjere svoja vozila

Objavljeno: 21.11.2022. 18:18

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 18:18

U sjedištu Autoservisnog centra Varaždin najavljena je preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila naziva "Dani tehničke ispravnosti vozila" koja se provodi ovaj tjedan, od 21. do 26. studenog.

Kako je objašnjeno, akcija se temelji na poticanju vozača da dođu u stanicu za tehnički pregled vozila, gdje će po tehničkom pregledu svog vozila dobiti informacije i njegovoj tehničkoj ispravnosti. Ta vrsta pregleda je besplatna i vozač ne podliježe nikakvim sankcijama u slučaju da se utvrde bilo kakve nepravilnosti i neispravnosti vozila.

- Varaždinska županija kroz svoj proračun osigurala je sredstva za djelovanje Savjeta za sigurnost  prometa i ta sredstva namijenjena su za ovakve i slične akcije. Zahvaljujem svim sudionicima akcije od HAK-a, policije, članova Savjeta te pozivam sve vlasnike vozila da se jave u najbližu stanicu za tehnički pregled, besplatno provjere ispravnost svojih vozila te na taj način budu sigurni sudionici u prometu - rekao je županijski pročelnik Darko Majhen.

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa Varaždinske županije Zvonimir Sabati dodao je kako Savjet organizira niz akcija i projekata, a potpomažu i aktivnosti koje provode druge organizacije ili udruge, dok je voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec ponovno podsjetio kako nisu zadovoljni sa stanjem sigurnosti na prometnicama Varaždinske županije.

Komentari