aktivnost posvećena djeci

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić poslušao je ideje i sugestije mladih

Objavljeno: 11.10.2018. 08:48

Zadnja izmjena: 11.10.2018. 08:50

Prvi tjedan u mjesecu listopadu tradicionalno je Dječji tjedan, a u obilježavanje se uključuju škole, vrtići, knjižnice, udruge i brojni drugi. U povodu Dječjeg tjedna gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić ugostio je najmlađe Ludbrežane koji su mu iznijeli svoje ideje, prijedloge, sugestije.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND).

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Komentari