međimurska županija

Povodom Međunarodnog dana učitelja održan prijem za mentore iz Međimurske županije

Objavljeno: 11.10.2021. 19:39

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:39

Međimurska županije pridaje pažnju raznim programima namijenjenima djeci i mladima, a prati i potiče napredovanje darovitih učenika kroz razne programe i projekte.

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti je odavanje priznanje mentorima koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama. Tim je povodom danas 204 mentora osnovnih i srednjih škola, čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama održanim u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021., svečano primilo svoja priznanja.

- Sva priznanja koje ste osvojili na natjecanjima predstavljaju veliki osobni ponos, ponos škole i Međimurske županije. Na nama je da vam osiguramo potrebnu infrastrukturu i kvalitetne uvjete obrazovanja, a vaši rezultati dokaz su da se ulaganje u znanje i u mlade ljude isplati. Kao županija ćemo se i dalje truditi biti potpora našim školama, ravnateljima, učiteljima i učenicima te ćemo i dalje razvijati naš obrazovni sustav. Čestitam svim mentorima koji prepoznaju talente u našim učenicima i rade s njima - rekao je zamjenik župana Josip Grivec.

Ravnateljima škola, mentoricama i mentorima čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak uz zahvalnice uručila je i grafike međimurskih akademskih likovnih umjetnika, ujedno i profesora, Ruse Trajkove i Krešimira Hlebeca.

Komentari