općina bednja

Povodom priprema za projekt, načelnik Poljak u Trakošćanu ugostio kolege iz Slovenije

Objavljeno: 14.04.2022. 19:01

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 19:01

Općina Bednja priprema se za prijavu novog projekta u sklopu programa Interreg Hrvatska-Slovenija, a načelnik Damir Poljak u Trakošćanu je ugostio načelnike triju slovenskih općina, predstavnike Sveučilišta Sjever, Pčelarske Udruge Čmalico Bednja, Udruge vinogradara Gerico Bednja te slovenskih udruga.

U Trakošćanu je održana radionica na kojoj je sudionicima predstavljen prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga, a zadovoljstvo što se ova radionica održala upravo u bednjanskom kraju izrazio je i načelnik Poljak. 

Radionici su prisustvovali i načelnici slovenskih općina Podlehnik, Videm i Cirkulane Sebastian Toplak, Branko Marinič i Antonija Žumbar, Mirko Bistrović iz Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva, Danijel Godić i Milan Vukovski iz Pčelarske udruge Čmalico Bednja, Željko Polančec iz Udruge vinogradara Gerico Bednja i Bojan Šarkanj i Natalija Uršulin-Trstenjak sa Sveučilišta Sjever.

- S obzirom na položaj naše Općine, suradnja sa Slovenijom je prirodna, a zajedno možemo ostvariti puno više nego što možemo sami. Drago mi je što smo osim održavanja ove važne radionice kojom se pripremamo za novi natječaj Interreg programa, kolegama iz Slovenije pokazali i djelić čari bednjanskog kraja i bisera kontinentalnog turizma Trakošćana te ih upoznali dijelom naše kulture, običaja i tradicije. Nadam se da je ovo najava odlične buduće suradnje i dobrosusjedskih odnosa - rekao je Poljak.

Komentari